maandag 2 april 2012

Gezond snoepen

Amandelen, lekker en gezond


Vaak denken we dat al het lekkers juist slecht voor ons is. Maar soms worden we blij verrast met een goed bericht. Zoals het bericht over amandelen: deze blijven héél gezond voor ons te zijn. En ze zijn nog eens lekker ook.Amandelen maken je niet dik
Het is dus pertinent niet waar dat amandelen je dik maken. Kleine kanttekening: je moet er natuurlijk ook weer niet te veel van eten. Er wordt vaak gezegd dat een amandel de meest voedzame noot is. Daarnaast zijn amandelen goed voor je gezondheid, omdat ze boordevol goede voedingstoffen zitten.
Boordevol voedingsstoffen
Amandelen zijn gezond omdat ze boordevol goede voedingsstoffen zitten. Zoals calcium, kalium en magnesium. Deze stoffen helpen jouw lichaam bij het reguleren van de bloeddruk en voorkomt osteoporose (botontkalking).
Amandelen zitten vol vetten
Ja, amandelen zitten vol met vetten. Maar: wel de gezonde vetten! Naast antiooxidanten bevatten ze enkelvoudige en wat meervoudige onverzadigde vetten. Deze zorgen voor een lager gehalte LDL-cholesterol. Ook bevat een amandel vitamine E. Deze vitamine voorkomt hart- en vaatziekten én gaat het proces van veroudering tegen. Daarnaast zijn amandelen goed voor je huid en haar.
Snoep verstandig, pak wat amandelen
Snack dus rustig eens een handjevol amandelen, dat kan gerust. Of doe geblancheerde amandelen in een keukenmachine, totdat het een gladde pasta is. Je kunt deze pasta aan je saus of soep toevoegen. Heerlijk! Een andere tip is om geschaafde amandelen over salades, havermoutpap, cornflakes of muesli te strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten