donderdag 19 januari 2012

Roddelen lijkt onschuldig

Op het eerste gezicht lijkt roddelen vrij onschuldig, maar het kan het leven van mensen negatief beinvloeden.
Roddelen is geen liefde geven.
Roddelen is negativiteit geven en dat is precies wat je terug krijgt.
Roddelen is niet schadelijk voor de gene over wie wordt gesproken; roddelen is schadelijk voor roddelaars..

Als je met een familielid of vriendin zit te praten en hij of zij vertelt je iets negatiefs over wat iemand zei of deed, dan is dat roddelen en negativiteit uitstralen. Als je er naar luistert, zend jij ook negativiteit uit, want je bent een voelend wezen en je kunt geen negativiteit aanhoren zonder dat je gevoelens worden beinvloed. Als je met een collega zit te lunchen en jullie negatief over iemand praten, zijn jullie aan het roddelen en negativiteit aan het uitstralen. Je kunt niet praten over of luisteren naar iets negatiefs en toch goede gevoelens hebben.

Kortom, we moeten er op letten dat we onze neus niet in andermans zaken steken, want dan blijven hun zaken aan onze neus plakken! Tenzij je het in je leven wilt hebben, kun je het beste afstand nemen zonder er iets bij te voelen. Je doet niet alleen jezelf een plezier, maar ook de anderen die niet beseffen wat een negatieve invloed roddelen op hun leven kan hebben.

Als je jezelf betrapt op roddelen of op luisteren naar roddels, houd dan midden in de zin op en zeg:'Maar ik ben zo dankbaar dat....,'en maak de zin af met iets goeds over degene over wie word geroddeld.
(The Power)

'Als een man spreekt of handelt met een slechte gedachte, zal pijn hem volgen. Als een man spreekt of handelt met een pure gedachte, zal geluk hem volgen als een schaduw die hem nooit verlaat.'

(Boeddah)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten